Historia

Leipomo sijaitsee Varsinais-Suomessa, Laitilan Untamalan kylässä. Täällä kohtaavat vanha kulttuurimaisema ja nykyajan maanviljely, jossa viljapellot ovat saaneet viereensä mittavat peruna-, porkkana- ja lanttupellot.

 

Leipomotoiminta käynnistyi maatalouden sivuelinkeinona eli kanatilallisen reseptit alkoivat ohjeella ”vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi”. Siitä taidot ja tuotteiden valikoima ovat huimasti laajentuneet sisältäen suolaiset ja makeat leivonnaiset niin arkeen kuin juhlaan. Käytämme mm. vähälaktoosista voita ja merisuolaa, joten tuotteitamme voivat myös laktoosi-intolerantikot syödä.

 

Tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä kotoisilla resepteillä, laadusta kuitenkaan tinkimättä. Olemme edelleen ns. jauholeipomo, eli emme käytä raakapakasteita tai teollisia leivonnan apuaineita, vaan taikinat ja kreemit valmistetaan alusta lähtien itse.